Over TMS

Jarenlange ervaring

TMS is in 1995 opgericht door Frans van Deuren, een werktuigbouwkundige die eerder werkte als technisch directeur van een grote machinebouwer en als general outsourcing manager voor een toonaangevende Amerikaanse organisatie. Productontwikkeling en internationale contracting behoren tot zijn core competenties. De productievoorbereiding en begeleiding alsmede logistieke organisatie zijn in goede handen bij de medewerkers die hun sporen hebben verdiend binnen de Nederlandse maakindustrie voor wereldwijde afnemers, o.a de automobielsector.

Uitgebreid internationaal netwerk

Onze producten worden al sinds de oprichting van ons bedrijf veelal in Tsjechie en Slowakije geproduceerd. Mede door een eigen kantoor in dit gebied beschikken wij over een uitgebreid bestand van (potentiële) productieplaatsen. Daarnaast betrekken wij in toenemende mate specifieke delen uit India en China.

TMS neemt werk uit handen

Hoewel iedere klant en product unieke eigenschappen heeft, komen in het proces dat met opdrachtgever en leverancier(s) wordt doorlopen een aantal stappen terug.


Engineering – Ondersteuning vanaf de tekentafel

De grootste besparingen worden bereikt door juiste keuzes in het productontwerp. Daarom zetten wij al graag onze brede kennis van fabricagemethoden in tijdens de ontwikkelfase van nieuwe producten.

Offerte – TMS als contractpartij

Wij nemen de totale verantwoordelijkheid voor de realisatie van uw product conform de vastgelegde specificaties voor onze rekening. Dit tot en met aflevering op een door u gewenste locatie en tijdstip. Uiteraard eerst nadat overeenstemming is bereikt over onze offerte. Hiervoor benaderen wij een selectie van productieplaatsen die voor het betreffende product de beste prijs/kwaliteitverhouding en leverbetrouwbaarheid garanderen.

Monsters – Lokale aanwezigheid

Monsters van eerste productie worden u voorgelegd na grondige controle veelal in onze aanwezigheid of van onze vertegenwoordigers. Specifiek gereedschap zoals bijv. gietmodellen kunnen naar wens worden geamortiseerd of in eigendom genomen. TMS zorgt in beide gevallen voor correct beheer en onderhoud.

Productie – TMS regelt het!

U profiteert van de internationale prijsverschillen, terwijl u gewoon zaken doet met een locale onderneming. De intensieve communicatie, toezicht op de productie, de levertijd en de kwaliteitscontrole, worden door TMS voor u overgenomen.